Jubileum boek

Smulders - Transition in Time

Omstreeks 2002 kreeg Smulders de opdracht om 80 transitiestukken te leveren voor het Deense Horns Rev I-project; in die tijd het grootste offshore windpark ter wereld. In 2006 volgde het Princess Amalia Park, het eerste offshore windpark voor de kust van Nederland. Sindsdien is Smulders bij meer dan 20 offshore windprojecten betrokken geweest. Dit boek is gepubliceerd ter gelegenheid van het bereiken van de mijlpaal van 1.000 transitiestukken.

 

Achtergrondinformatie

Smulders

Begin jaren negentig kocht Smulders een staalconstructiebedrijf in het Oosten van Nederland. De fabriek had reeds een aantal fundatiepalen voor (onshore) windturbines geproduceerd. In die jaren stond de offshore windenergie-industrie nog in de kinderschoenen en was de Nederlandse regering net begonnen subsidies toe te kennen. Gerenommeerde windturbinebouwers verkochten hun producten kant-en-klaar en waren op zoek naar een partner om hun funderingen te bouwen. De eerste opdracht die Smulders won, betrof de fabricage van een aantal 39 meter lange monopiles.

 

 

Achtergrondinformatie

Transition Pieces

Transitiestukken vormen een belangrijk onderdeel van een windturbinefundatie op zee. De complete fundatie bestaat normaal uit twee delen: - monopile, een stalen buispaal. Deze buispaal wordt in de zeebodem geheid en steekt na installatie boven het water uit; - het transitiestuk dat diverse functionaliteiten bevat zoals toegang voor onderhoud, kabelaansluiting voor de stroom van de turbine en de corrosiebescherming van de gehele fundatie.

We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Ons team van deskundige communicatie adviseurs, ontwerpers, programmeurs, animators, filmmakers, copywriters en ingenieurs staan voor je klaar. Om vorm te geven aan jouw uitdagingen, of door onze meest recente kennis met jou te delen.
Capelle aan den IJssel, Nederland

DOCK90 I maritime & offshore communication partner
Rhijnspoor 255a
2901 LB Capelle aan den IJssel
Nederland
+31 (0)78 843 99 51
info@dock90.com