Meer kwalitatieve contactmomenten met de juiste doelgroep.

Meer kwalitatieve contactmomenten

Relevante doelgroep

Uitgangspunt van kwalitatieve contactmomenten is het delen van relevante en waardevolle kennis met de voor jou belangrijkste beslissers en beïnvloeders. Welke projectteams bestaan binnen jouw focusmarkten en welke functies vallen binnen deze teams? Welke personen zijn het meest relevant voor je business? De uitkomsten leiden tot het uitwerken van klantprofielen. Met deze klantprofielen zet je jouw klant centraal en het stelt je in staat waardevolle berichten te creëren die passen bij de verschillende fases in hun klantreis. 

Inzicht in de doelen, plannen en uitdagingen van je klant

Klantprofielen

Een klantprofiel is een uitgebreide omschrijving van jouw belangrijkste beslissers en beïnvloeders. Hierin worden demografische factoren, wensen, doelen en pijnpunten beschreven. Een klantprofiel word zo realistisch mogelijk opgesteld en representeert een ‘echt persoon’.

Een klantprofiel geeft antwoord op:
- Aan welke informatie heeft mijn klant behoefte?
- Hoe gedraagt hij of zij zich, via welke kanalen?
- Wat motiveert iemand voor ons product te kiezen?
- Wat zijn de pijnpunten van mijn toekomstige klant?
- Hoe maakt hij of zij (aankoop) beslissingen?
- Wanneer maakt hij of zij (aankoop) beslissingen?

Een passende boodschap in iedere fase van het aankoopproces

Klantreis

De klantreis is het proces dat een klant doorloopt voorafgaande aan de daadwerkelijke aankoop. Tijdens deze reis worden drie hoofdfases doorlopen: bewustwording, overweging en besluit. In iedere fase heeft de potentiële koper een andere kennisbehoefte. Het is zaak om die kennis aan te bieden en deze aan te laten sluiten op de verschillende behoeftes in het aankoopproces. De klantreis maakt de (informatie) behoeften van jouw klant inzichtelijk.

Weet wat er moet gebeuren

Communicatieschema

Veel bedrijven beschikken al over waardevolle content zonder zich hiervan bewust te zijn. Met behulp van het communicatieschema brengt je in kaart welke content al in huis is en of die daadwerkelijk kan worden (her)gebruikt om aan te sluiten bij de klantprofielen en hun klantreis. Het communicatieschema vertelt precies waar je staat als het gaat om de juiste content en wat er (nog) moet gebeuren.

In iedere fase van de aankoopreis wil jouw klant weten waar jij voor staat. Een sterk merk vertrekt vanuit de eigen identiteit en sluit aan op de behoeften van de voor jou belangrijkste beslissers & beïnvloeders.

Een duidelijke positie in de markt

Merkstrategie

Een merk is nooit af. Het leeft, verandert en vindt zichzelf soms opnieuw uit. Een merk staat ergens voor en is meer dan een naam of een logo. Een merk wordt bepaald door het web aan associaties en emoties dat mensen erbij hebben en geeft jouw bedrijf, product of dienst een duidelijke positie in de markt.

Verder naar stap 2 het juiste bericht... →