Meer interactie door inzet van de juiste kanalen.

Meer interactie

Succesvolle distributie

Met behulp van het communicatieschema weet je welke berichten geproduceerd en gedistribueerd moeten worden. Waar en hoe gaan we deze publiceren? Selectie van de juiste communicatiekanalen is essentieel voor de juiste impact van het bericht bij jouw doelgroep.

Sommige berichten richten zich op het aantrekken van nieuwe contacten, andere op overtuiging in de ontwerp- of tenderfase. Naast inhoud en vorm zijn ook de distributiekanalen waarop berichten worden aangeboden relevant.

Gevonden & geselecteerd worden

Online

De maritieme & offshore industrie heeft te maken met grote hoeveelheden technische specificaties waarop hun producten worden geselecteerd door de eindgebruiker. 98% van de inkopers oriënteren zich tegenwoordig online voordat ze een offerte opvragen. Online communicatie biedt veel kansen voor de industrie. Om gevonden te worden en daarna om productselectie makkelijk te maken. 

Achtergronden & verdieping

Publicaties & drukwerk

Magazines en drukwerk verliezen weliswaar op actualiteit en conversatie, toch blijven ze fier overeind als het gaat om de verbinding met specifieke doelgroepen. Ze geven je de ingang om op een indringende manier bij je doelgroep binnen te komen. Met achtergronden en verdieping.

Persoonlijk contact

Beurzen

De maritieme & offshore industrie met haar complexe producten vraagt een connectie op maat voor een product op maat. Beurzen zijn nog steeds dé plek om de doelgroep persoonlijk te ontmoeten. Deelname aan een beurs kan perfect dienst doen in een groot deel van de klantreis van jouw doelgroep. 

Intuïtieve ondersteuning

Interactieve toepassingen

Ondersteunen van verkoop, marketing en training via mobiele apparaten, desktops of schermopstellingen. Technische interactieve oplossingen richten zich op het transformeren van technische details in intuïtieve beelden. Productconfiguratoren zijn zeer nuttig voor bedrijven met een groot assortiment. Multimedia apps geven jouw organisatie mobiliteit op momenten dat jij wilt dat jouw presentaties beschikbaar zijn.

Gedragsverandering

Games

Met games laat je jouw doelgroepen er spelenderwijs zelfstandig achter komen wat in de toekomst de nieuwe situatie zal zijn met inbegrip van alle voordelen. Games zorgen ervoor dat ‘spelers’ informatie langer vasthouden en de boodschap sneller begrijpen.

Wegnemen van mobiliteitsbeperkingen

Virtual Reality

Virtual Reality maakt een productervaring mogelijk waarbij geografische barrières of mobiliteitsbeperkingen worden weggenomen. Bovendien is het een duurzame oplossing: transport- en reiskosten worden bespaard door het tonen van het product in Virtual Reality.

Concretisering van jouw merk

Relaties & werknemers

In een wereld die steeds transparanter wordt, kan je niet om de kracht van relaties en medewerkers als communicatiekanaal heen. Ze zijn de concretisering van je belofte. De reputatie wordt gevormd door alle type gedragingen van medewerkers door de hele organisatie heen, zowel online als offline.

Door het combineren van kanalen spreek je jouw doelgroepen op een effectieve manier aan. Niet alleen ontstaan er meer contactmomenten, ook is de kans op interactie vele malen groter.

Meetbare communicatieresultaten

Communicatie campagnes

Multimediale campagnes, bijvoorbeeld voor het lanceren van jouw product of service worden ingezet voor het overbrengen van één boodschap. Crossmediale campagnes wanneer je juist interactie wilt teweegbrengen. De Transmediale campagnes zijn perfect geschikt wannner de boodschap op verschillende manieren uitgedragen moet worden.

 

Verder naar stap 4 het juiste moment... →