...link will follow

3D illustraties & Virtual Reality app

DiscoverMaritime - Maritime & Offshore

Steeds minder jongeren kiezen voor techniek. En als zij voor techniek kiezen, zijn Maritiem & Offshore vaak onbekend. DiscoverMaritime is een initiatief om studenten en andere geinteresseerden zoals overheden en docenten, kennis te laten maken met de Maritieme & Offshore sector.

Voor dit initiatief hebben wij onder andere een serie Maritieme & Offshore illustraties ontwikkeld en toegankelijk gemaakt via een speciaal ontwikkelde Virtual Reality-app.

 

Achtergrondinformatie

FPSO Aoka Mizu

De Aoka Mizu is ontworpen en gebouwd door Bluewater Energy Services om onder zware omstandigheden als FPSO te kunnen opereren. De FPSO beschikt over een geïntegreerde turret moonpool en is uitgerust met een ontkoppelbaar Turret Mooring systeem.

Achtergrondinformatie

Skandi Skansen Anchor Handling Vessel

DOF Subseas 'Skandi Skansen is een Anchor Handler Vessel, ontworpen voor het op zee installeren van ankers. Het schip is tevens geclassificeerd om als Construction Support Vessel te dienen. Opvallend kenmerk van de Skandi Skansen is het STX-boegontwerp, geoptimaliseerd voor Eco-Drive in alle weersomstandigheden.

Achtergrondinformatie

Taurus II Cutter Suction Dredger

De Taurus II is een zelfvarende snijkopzuiger (cutterzuiger) die met behulp van een roterende snijkop de grond loswoelt om deze vervolgens op te zuigen. Dit type baggerwerktuigen wordt veel gebruikt voor het verwijderen van harde grondsoorten in ondiepe en beschutte wateren tot 15 mijl uit de kust. De Taurus II is geschikt om te opereren in tropische klimaten. Boskalis heeft ongeveer 40 snijkopzuigers waarvan de Taurus II de grootste is met een geïnstalleerd vermogen van 24.610 kW.

Achtergrondinformatie

GM 4000 Drilling Rig

De GM 4000 is een half-afzinkbaar boorplatform ontworpen door Global Maritime, waarvan verschillende eenheden zijn gebouwd. Vier van dergelijke units zijn gebouwd in opdracht van COSL Drilling en opereren in de Noorse sector van de Noordzee. Drie eenheden zijn gebouwd voor North Sea Rigs en één voor Island Drilling.

Achtergrondinformatie

Apache II Pipelay Vessel

De specialiteit van de geavanceerde pijpenlegger Apache II van Technip is het leggen van ‘riged pipe’ tot een diameter van 16 " in waterdiepten tot 1.500 meter. Ook legt zij regelmatig flexibele pijpen en umbilicals en kan zij piggyback-kabels installeren dankzij een tweede haspel die aan boord staat.

Achtergrondinformatie

Derde generatie CALM boei: Turret Boei

Een tanker kan op zee laden door rechtsreeks aan een FPSO af te meren of zij kan gekoppeld worden aan een CALM boei. De FPSO voedt dan de CALM boei met een leiding die over de zeebodem loopt. CALM staat voor Catenary Anchor Leg Mooring. Het ontwerp is afkomstig van Bluewater en bij deze derde generatie kan de boei zelf vrij ronddraaien in een turret constructie. De turret is verankerd aan de zeebodem middels  ankerkettingen. 

We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Ons team van deskundige communicatie adviseurs, ontwerpers, programmeurs, animators, filmmakers, copywriters en ingenieurs staan voor je klaar. Om vorm te geven aan jouw uitdagingen, of door onze meest recente kennis met jou te delen.
Capelle aan den IJssel, Nederland

DOCK90 I maritime & offshore communication partner
Rhijnspoor 255a
2901 LB Capelle aan den IJssel
Nederland
+31 (0)78 843 99 51
info@dock90.com